Interview met Norbert Schwaiger: de besluitvorming op de gebieden GBVB en JBZ (Brussel, 22 november 2006)

Vidéo
In dit interview legt Norbert Schwaiger, voormalig hoofd van de persdienst in het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie de bijzonderheden bij de besluitvorming in de gebieden van intergouvernementele samenwerking: het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB) en Justitie en Binnenlandse Zaken (JBZ). Hij legt in het bijzonder de nadruk op de beperkte rol van de Commissie op deze gebieden, evenals het bestaan van bijzondere voorbereidende instanties binnen de Raad en de interactie van het communautair beleid en de gebieden van de intergouvernementele samenwerking.

Source et copyright

Source: Centre Virtuel de la Connaissance sur l'Europe, Château de Sanem, L-4992 Sanem (Luxembourg). www.cvce.lu.
Interview de Norbert Schwaiger / NORBERT SCHWAIGER, Raquel Valls.- Bruxelles: CVCE [Prod.], 22.11.2006. CVCE, Sanem. - VIDEO (00:05:10, Couleur, Son original).

Copyright: (c) Centre Virtuel de la Connaissance sur l'Europe (CVCE)
All rights of reproduction, of public communication, of adaptation, of distribution or of dissemination via Internet, internal network or any other means are strictly reserved in all countries. Consult the legal notice and the terms and conditions of use regarding this site.

Ce document se trouve également dans…